KONYA BÖLGESİ
Mevlana Türbesi ile ünü ülke sınırlarını aşmış ve kaplıcalarıyla sağlık turizminin önemli şehirlerinden biri olmuştur Konya. Mevlana Celaleddin Rumi’nin türbesiyle yüksek bir ziyaretçi potansiyeline sahip olan Konya; doğası, tarihi, kaplıca ve mağaralarıyla her noktasında keşif yapma imkanı veriyor. İç Anadolu’nun bu güzel şehri, ayrıca dünyanın en eski yerleşim alanı olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Çatalhöyük’ü sınırlarında bulunduruyor. Tarih öncesi dönemlerden bu yana yaşam alanı olan Konya’da birçok medeniyetin izleri hala görülmekte… Konya hava şartları da yıl boyunca ideal olduğu için her mevsim ziyaret ediliyor. Konya gezilecek ve görülecek yerler listenize eklemeniz gereken çok rota olacak. Uzun bir tatil planınız varsa Konya’nın tüm önemli noktalarını gezip görmeyi ihmal etmeyin.
Konya Gezilecek ve Görülecek Yerler
Mevlana Türbesi: Konya’nın en çok ziyaret edilen noktası Mevlana Türbesi’dir. Aynı zamanda 1926 yılında müze işlevi görmeye başlayan türbe, Topkapı Sarayı’ndan sonra en fazla gelir getiren ikinci müzedir. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de Mevlana Türbesi’ni ziyaret etmek için Konya’ya gitmekte… Çağın ötesinde bir isim olan Mevlana’nın günümüzdeki türbesi Selçuklu döneminin izlerini taşıyor. Konya Mevlana’yı gezilecek yerler listenizin ilk sırasına almalısınız. Türbe, Karatay’a bağlı Civar Mahallesi’nde yer alıyor.
Nasreddin Hoca Türbesi: Mizahın ustası Nasreddin Hoca, Konya Akşehir’e yerleşmiş ve son nefesine kadar burada yaşamıştır. Günümüzde Nasreddin Hoca’nın mezarı en çok ziyaret gören noktalardan biridir. Türbenin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, günümüzdeki mimarisi zaman içerisinde sürekli yenilenip onarıldığı için orijinal değildir. Nasreddin Hoca Türbesi’nin özellikle külahlı çatısı dikkat çekiyor. Mermer sandukasında ise Nasreddin Hoca’nın H. 683 yıllı ölüm tarihi tersten yazılmıştır. Türbe, Akşehir ilçesinde yer alıyor.
Diğer Türbeler: Konya, türbeleriyle inanç turizminde önemli bir yere sahip. Merkez ilçedeki Sultanlar Türbesi, Meram’daki Tavusbaba Türbesi, Pir Esad Sultan Türbesi, Şems-i Tebrizi Türbesi ve Gömeç Hatun Türbesi Konya gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz yerler arasında.
Müzeler: Tarihi ve kültürüyle göz dolduran Konya’da; Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Konya Atatürk Evi, Ereğli Müzesi ve Koyunoğlu Müzesi’ni gezerek şehrin kültürel ve tarihi değerlerini görebilirsiniz.
Kaplıcalar: Ilgın Kaplıcaları, İsmil Kaplıcaları ve Seydişehir Kaplıcaları Konya’nın en ünlü kaplıca bölgeleri. Konya termal otellerinin yoğun olarak görüldüğü bu bölgede bir iki gün geçirebilirsiniz. Şehrin şifalı sularının; romatizma, deri, cilt, böbrek ve kadın hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Tarihi Yapılar: Konya’nın köklü tarihinden günümüze birçok eser gelmiş olup, hemen hemen hepsi turistlerin ilgi odağı durumunda. Konya tarihi yapılarından örnek vermek gerekirse; Meram’daki Sırçalı Medrese, Beyşehir’deki Eşrefoğlu Camii, Selçuklu’daki İnce Minareli Medrese, Merkez ilçedeki Aziziye Camii, Karatay Medresesi, Karatay’daki Obruk Hanı, Meram’daki Sahipata Külliyesi, Akşehir’deki Zazadın Han, bir Mimar Sinan eseri olan Sultan Selim Camii, tarihi kalıntılarıyla Sille Köyü, Selçuklu’daki Ak Manastır, Meram’daki Kilistra Antik Kenti ve dünyaca ünlü Çatalhöyük Konya gezilecek yerler arasındadır.
Mağaralar: Beyşehir’deki Körükini Mağarası, Derebucak’taki Balatini Mağarası, Güneysınır’daki Güvercinlik Mağarası ve Hadım’daki Yerköprü Mağarası ziyarete açık mağara oluşumlarıdır. Bir günü Konya mağaralarına ayırabilirsiniz.
Konya Yapılacak Aktiviteler
- Konya çarşılarından bisiklet kiralayıp, kısa bir şehir turuna çıkın. Konya, düz bir ovadan oluştuğu için bisiklet turlarına oldukça elverişlidir.
- Mevlana’nın izlerini, yaşamını, tasavvuf aşkını hissettiren semazen gösterilerini izlemeden evinize dönmeyin.
- Kadınlar Çarşısı’nda ve Konya Çarşısı’nda alışverişe çıkın. Köylülerin yetiştirdiği taze sebze, meyve ve küflü peynirden alın.
- Konya’nın ünlü etli ekmeğini mutlaka deneyin.
Konya’da Ne Yenir?
Şehrin tarihi ve doğal güzellikleri kadar yöresel mutfağı da birbirinden lezzetli yemeklerle dolu. Et ve hamur işlerinin ön planda olduğu Konya mutfağındaki; bamya çorbası, kuru kabak sarması, patlıcan tiridi, etli ekmek, lahana kapuska, Akşehir güveç kebabı, fırın kebabı ve Mevlana böreği denemeniz gereken tatlar arasında. Konya restoranlarında yöreye özgü tüm yemekleri keşfedebilir; fast food, pide, döner yapan küçük mekanları da tercih edebilirsiniz.
Konya Oteleri Hakkında Detaylı Bilgi için Bizi Arayın. 0242 515 30 00